Selecteer een pagina

%

Aanmeldingen Digitale Stad - Doel is 55%

Update Digitale Stad Borger-Odoorn i.v.m. het coronavirus (COVID-19)

In verband met het coronavirus (COVID-19) geven wij u even een update m.b.t. de werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk van Digitale Stad Borger-Odoorn.

Selecta, de uitvoerder van Digitale Stad zal (zonder bezwaar van de bewoners uiteraard) doorgaan met het plaatsen van de huisaansluitingen. Het civiele werk zal ook zoveel mogelijk uitgevoerd worden.

Omdat medewerkers met (lichte) klachten niet aan het werk zijn is het mogelijk dat er met wat kleinere teams gewerkt wordt. De verwachting is nog steeds dat alle passieve aansluitingen vóór eind juni zijn opgeleverd (op wat latere aanmeldingen en probleemgevallen na).

Nadat de glasvezelaansluiting in de meterkast is gerealiseerd, ontvangt u een bevestiging van Digitale Stad met een link naar het dienstenaanbod van de providers, zodat u een abonnement kunt afsluiten. U ontvangt dan een pakket met de router en eventuele tv-kastjes.

Inmiddels is bevestigd, dat de monteurs van KPN tot 15 april geen aansluitingen van deze apparatuur zullen opleveren. M.a.w. de bewoner krijgt, na afsluiten van een abonnement, wel de apparatuur toegestuurd, maar tot 15 april komt er geen monteur om die te installeren. Zelfinstallatie is wel mogelijk. Voor zover bekend hebben alle providers deze maatregel afgekondigd. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus, kan deze maatregel nog worden verlengd. Helaas, maar de gezondheid gaat boven alles.

 Digitale Stad is wel genoodzaakt om een aantal maatregelen te nemen als het gaat om het uitvoeren van de schouw en het realiseren van de huisaansluitingen bij bewoners thuis. De gezondheid van hun medewerkers en klanten is voor hen hoogste prioriteit en dus worden de werkzaamheden zo aangepast, dat geprobeerd wordt de risico’s die dit virus met zich meebrengt tot een minimum te beperken.

In lijn met de instructies van het RIVM zijn daarom de volgende maatregelen genomen:

  • Medewerkers blijven thuis bij (milde) gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijden sociale contacten
  • Medewerkers zorgen voor goede hygiëne maatregelen:
  • Regelmatig wassen van de handen met water en zeep
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik van papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Bij het uitvoeren van de schouw en / of het realiseren van de glasvezelaansluiting in huis houden hun medewerkers gepaste afstand (ca 1,5 meter) tot de klant. Hierbij vragen zij ook de medewerking van de bewoners.

Wanneer er een afspraak staat voor de schouw en / of de huisaansluiting en de bewoner heeft (milde) gezondheidsklachten vragen zij dit tijdig kenbaar te maken, zodat een nieuwe afspraak kan worden ingepland.

Digitale Stad Borger-Odoorn blijft het nieuws over de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de voet volgen en bij wijzigingen in het overheidsbeleid kunnen de maatregelen uitgebreid of verminderd worden. Het welzijn van klanten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit.

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Digitale Stad via telefoon (085-0711944) of e-mail (info@digitale-stad.nl)

 

 

Contact

Coöperatie Breedband Borger-Odoorn in liquidatie
Achterweg 5, 7874TL Odoornerveen.

info@breedbandborger-odoorn.nl
www.breedbandborger-odoorn.nl

 

Share This